duminică, 23 octombrie 2016

Haideti la Vertical langa Brasov

S-a terminat si sezonul de alergare montana 2016, pentru unii de 2-3 saptamani dupa MPC, pentru altii la Hercules, Faget sau chiar ieri la Codlea. Urmeaza pauza (activa sau totala) si apoi incepe cea mai grea si mai importanta perioada, pregatirea de iarna, atunci cand punem caramizile pentru sezonul viitor, cel atat de indepartat :(

Totusi, asta nu inseamna ca nu mai prindem si cate o pauza, cand gasim cate un concurs care sa ne scuture putin din monotonia antrenamentelor, o pauza activa este cu atat mai binevenita.

Verticalul este cea mai scurta forma de concurs de alergare montana, si consta dintr-un traseu scurt 1-6 km de obicei, cat mai abrupt si mai inclinat posibil. E genul de traseu care scoate sufletul din tine, iti testeaza forta si rezistenta si mai curata vasele de sange de la inima :p



Aveti ocazia sa participati pe 5 noiembrie la prima editia a Bunloc Vertical Race, langa Brasov, concurs care poarta marca lui Silviu Balan & team, echipa cu experienta foarte bogata in organizarea de concursuri si tabere reusite, toate extrem de bine organizate.

Traseul are 3 km si cam 500 m diferenta de nivel, si cum ar zice Silviu, integral alergabil :D

 Traseul porneste de la statia inferioara a tesescaunului Bunloc, apoi o ia pe un drum forestier, care trece prin pașunile de deasupra caselor, apoi intră în pădurea de foioase, preț de 0,7 km și cam 150 de metri diferență de nivel.

După aceea se intră pe poteca turistică marcată cu triunghi albastru, până se iese în pârtia de la Bunloc în dreptul ruinelor fostei cabane.

După aceea se urmează doar pârtia de schi, se trece prin Cabana Sava, unde va fi un punct de hidratare și se continua până deasupra stației superioare a telescaunului, unde va fi amenajat punctul de sosire.
Sus ne intampina o priveliste superba a Brasovului


Aveti aici un teaser cu traseul. De asemenea pe site-ul lui Robert Cadar puteti gasi un articole interesante de la antrenamentele oficiale de pe traseu

Taxa de participare este foarte mica, 30 de lei daca platesti inainte si 40 de lei la fata locului. Taxa o fi mica, dar kitul este foarte bogat, mai bogat decat la multe curse cu staif. Priviti aici:

  • număr personalizat, gel/baton Sponser, 
  • un litru suc natural de mere Livezile Dobrinoiu, alte materiale;
  • Cronometrare individuală, videofinish individual;
  • Punct de susținere unde se va putea consuma apă, băutură energizantă, fructe;
  • Clasament online și diplomă electronică;
  • Ambulanță;
  • Fotografii cu tine de pe traseu;

Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției;

Suna bine, nu-i asa? Sa recapitulam:
- traseu frumos, privelisti superbe
- ieftin ca braga
- aproape de majoritatea alergatorilor
- kit bogat
- mai taiam din monotonie antrenamentelor, din vreme, ca sa nu ni se aplece.

Ne vedem pe 5 noiembrie langa Brasov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu